top of page

פירוק חברה משפחתית

פירוק חברה משפחתית הינו תהליך רגיש ומאוד מורכב, משרד עורכי דין דודי לוי מתמחה בפירוק חברה משפחתית בזהירות רבה ומלווה לאורך כל הדרך. ישנם  הליכים שונים להליכי פירוק חברה, תלוי בסוג החברה ובנסיבות שהובילו לפירוק, ובין היתר פירוק חברה מרצון, פירוק ביוזמת בעלי המניות, פירוק חברה על ידי בית משפט, פירוק חברה לא פעילה, פירוק חברה על ידי נושה ועוד. 

 

חברה משפחתית מוגדרת בפקודת מס הכנסה כחברה אשר כל בעלי מניותיה הם בני משפחה מקרבה ראשונה. הן הרווחים והן ההפסדים הנצברים בחברה מיוחסים למי שמחזיק במרבית המניות בה, כלומר הנישום המייצג. כדי להפוך לחברה משפחתית, יש לפנות לפקיד השומה להגיש בקשה להיחשב חברה משפחתית.


שיקולי מס הם הסיבה העיקרית לבחירה של חברה משפחתית, מאחר שסיווג זה מזכה בהטבות ובהקלות מס שונות, כאשר הכנסות החברה ימוסו כהכנסותיו של הנישום המייצג. בדרך זו ניתן לתכנן את המיסוי הצפוי בהתבסס על נתוני החברה.


מוגשות לבית המשפט בקשות לפירוק חברה משפחתית,באמצעות הליך פירוק מרצון או מינוי מפרק על ידי בית המשפט. הסיבות לרצון בעלי המניות לפרק את השותפות העסקית רבות, ויכולות להיות בשל סכסוכים פנימיים בין קרובי המשפחה, גירושין או פרידה של בני הזוג המחזיקים בחברה, או בשל קשיים כלכליים ואף חדלות פירעון.

 

הסיבה שבית המשפט יבחן את נסיבות המקרה לעומקן ויפעיל את שיקול דעתו בכל הנוגע להמשך דרכה של החברה. כאשר יתברר שהחברה אינה יכולה עוד להמשיך בפעילותה בהרכב הנוכחי של בעלי המניות בה, יאשר בית המשפט את פירוקה ואף יבחן את דרך הפירוק, לצורך ביצוע חלוקה הוגנת של נכסי החברה בין בעלי המניות.


איך אפשר להגן מראש על העסק המשפחתי
כבר בשלב הקמת החברה המשפחתית או כאשר היא מועברת מדור לדור, מומלץ ביותר לנקוט פעולות מקדימות להגנה על החברה ולמניעת הליך פירוקה או מקרים של מיסוי יתר. הדרך לעשות זאת היא באמצעות הסכם מקיף שייחתם על ידי בעלי המניות בשלב מוקדם ככל האפשר, אשר יסדיר מראש את הסיכונים הגלומים בפירוק החברה.

מאמרי המשרד

Image by NordWood Themes
24-hours-phone-service.png

תאמו פגישת ייעוץ ללא עלות בה נציג עבורכם תוכנית הבראה כלכלית והתחלה חדשה בחיים

bottom of page